JW Winco

Our customers in the USA are managed by JW Winco. Please, use the website of JW Winco: jwwinco.com

Puhdas ratkaisu: hygieenisen suunnittelun vakioelementit

Ganter kehittää ruostumattomasta teräksestä valmistettuja tiivistettyjä vakioelementtejä erittäin tiukkoihin hygieniavaatimuksiin.

Kaikkialla missä elintarvikkeita valmistetaankin, maksimaalinen hygienia on yksi ehdottomista perusvaatimuksista. Hygienialla on kuitenkin suuri merkitys myös muilla aloilla, kuten lääketieteellisen teknologian ja lääkkeiden sekä dispersiomaalien valmistuksessa. Lähes kaikkialla pyritään nykyään valmistamaan tuotteita ilman säilöntäaineita – tämä edellyttää erittäin puhdasta tuotantoympäristöä.

Ensi silmäyksellä useimmat vakioelementit saattavat näyttää olevan kaukana varsinaisista kriittisistä työtiloista, mutta mikro-organismien ilmassa leviävät itiöt voivat levitä nopeasti ja laajalle. Koska jo pienimmätkin heikkoudet voivat johtaa kokonaisten tuotantolinjojen kontaminoitumiseen, Ganter on kehittänyt kokonaisen tuoteperheen erityisiä vakioelementtejä. Niissä yhdistyvät minimaalinen likaantumisalttius ja optimaalinen puhdistettavuus, ja ne täyttävät näin ollen 3-A-Sanitary-Standardsin, EHEDG:n ja DGUV Testin tiukat vaatimukset.

Ganterin Hygienic Design -tuoteperheen uusinta innovaatiota edustavat GN 6226 -välikappaleet. Näillä vakioelementeillä vältetään vaivattomasti kaksoisrakennepinnat, joiden puhdistaminen ja tiivistäminen on ongelmallista ja kallista. Tämän myötä HD-tuotevalikoima laajenee entisestään. Siihen on tähän mennessä kuulunut erilaisia vaihtoehtoja nupeista, kahvoista, kiinnitysvivuista, lukituspulteista, salvoista, suojahylsyistä, säädettävistä jaloista ja ruuveista.

Kaikissa näissä materiaalina käytetään ruostumatonta terästä, jonka pinnat on hiottu tai kiillotettu. Näin pinnan enimmäiskarheus pysyy alle Ra 0,8 µm:n arvossa, joten likahiukkaset eivät pääse tarttumaan, ja ne voidaan poistaa luotettavasti puhdistuksen aikana.

Toinen Ganter-vakioelementtien keskeinen ominaisuus on niiden "kuollut tila" -rakenne, eli komponenttien sisälle ei pääse kertymään mitään. Ohjelmistosimulaatiolla todennettu hygieenisesti turvallinen tiivistekonsepti varmistaa, että FDA-vaatimusten mukaiset H-NBR- tai EPDM-elastomeeritiivisteet istuvat asennuksen jälkeen tiiviisti paikalleen ja täyttävät tehtävänsä pitkällä aikavälillä. Näin hygieniaongelmat eivät alun alkaenkaan kasva huomaamatta. Ganterin toimittaa tuotteiden mukana kattavat ohjeet asianmukaiseen asentamiseen ja sopiviin puhdistusmenetelmiin.

Hygienic Design -vakioelementit helpottavat puhdistamista, joka onnistuu vaivattomammin ja ennen kaikkea nopeammin Clean in Place -menetelmällä. Näin laitoksen toiminta on pitkällä aikavälillä kustannustehokkaampaa.

Lisätietoja Hygienic Designista löydät täältä.

Back

Ganter Press Releases

You're searching for press relases on new products or additions and extensions to our product range?

Go to the Press Releases

Your contact

You are looking for a Ganter partner near you? Please select the country.

Ganter-Service

Our service team is available from Monday to Friday between 7:00 AM and 5:30 PM:

Request Callback
An error has occurred!
We have received your callback request and will contact you soon.